Finansiering på plass for fortsettelse av FRIC!

Publisert (Nyheter)

Fredag 1. september ble senterleder i FRIC, Anne Steen-Hansen, overrasket av en representant fra Gjensidigestiftelsen, og fikk overrakt en sjekk på 25 millioner kroner til fortsettelse av arbeidet i FRIC fra mars 2024. Senterleder Anne sier:

- Jeg ble litt paff og veldig glad på samme tid, dette er virkelig en gladnyhet for hele brann-Norge. Dette er resultatet av godt lagarbeid, og det er flott å se at resultatene som vi har oppnådd til nå legges merke til. Vi gleder oss til å kunne fortsette arbeidet i forsknings- og innovasjonssenteret vårt!

Gjensidigestiftelsen var også med på å finansiere de første fem årene i FRIC, og tilsvarende som før, vil dagens tildeling fra Gjensidigestiftelsen bli komplementert med egenfinansiering fra FRIC-partnerne. FRIC ledes av RISE Fire Research i Trondheim, med NTNU og SINTEF som forskningspartnere. Senteret har partnere fra brann- og redningsvesenet, offentlig virksomhet, rådgivende ingeniører, produsenter av byggevarer og bygningsinstallasjoner, samt eiendomsutvikling og -forvaltning.

Anne sier videre:

- Sammen med alle de flotte partnerne i FRIC skal vi nå brette opp ermene og jobbe videre for å øke brannsikkerheten og gjøre hverdagen tryggere. Vi skal bruke de neste tre årene godt for å sørge for at FRIC kan leve videre også etter denne perioden.

Les mer om de ulike aktivitetene i FRIC her: https://fric.no/var-forskning, og følg oss gjerne på sosiale media for å få siste nytt!